Kosmetikos gamyba

Kosmetikos gamyba

Natūralūs aliejai, sviestai

Natūraliuose aliejuose ir sviestuose gausu mikroelementų ir vitaminų, jie įsiskverbia į giliuosius odos sluoksnius, gerai susigeria, netrukdo odai kvėpuoti bei suteikia apsaugą nuo oksidantų. Maitina odą, drėkina ją, saugo nuo aplinkos poveikio – tai sveika odos mityba be konservantų, emulsiklių bei kitų cheminių priedų. Gerai tirpina įvairius augalinius ekstraktus, eterinius aliejus ir padeda šiems lengviau nukeliauti į gilesnius odos sluoksnius. 

Aliejai gali būti naudojami kaip baziniai (gaminant kūno ir veido priežiūros produktus: kremus, losjonus ir kt.), masažams, įtrynimams, sausai veido odai drėkinti, kūno ir veido šveitikliuose, sumaišius su smulkia jūros arba negyvosios jūros druska; kaip odos priežiūros priemonių priedai; plaukų priežiūrai (šampūnų, kondicionierių gamyboje). Efektyviausias augalinių aliejų ir sviestų naudojimo būdas - tepti ant drėgnos odos. 





Efektyviausi natūralūs augaliniai aliejai ir sviestai:

Nerafinuotas kokosų aliejus


Nerafinuotas kokosų aliejus skaniai kvepia. Tinka visiems odos tipams. Lengvai įsigeria ir pasiskirsto ant odos, ją minkština.
Tai pats natūraliausias drėkiklis nuo kasdienio aplinkos poveikio ir senėjimo proceso. Aliejus gerai maitina odą, suteikia jai aksomo švelnumo pojūtį. Jis yra neriebios konsistencijos, todėl neužkemša odos porų.
Puiki profilaktinė priemonė nuo strijų besilaukiančioms mamytėms nėštumo metu.Aliejus idealiai tinka kaip plaukų priežiūros priemonė. Jis puikiai drėkina, atgaivina plauką, gali būti naudojamas kaip plaukų ir galvos kaukė. Kokosų aliejus prie 24 laipsnių šilumos pradeda skystėti.


Nerafinuotas sezamų sėklų aliejus


Šiame aliejuje gausu nesočiųjų riebiųjų rūgščių, vitaminų A, E, mikroelementų Fe, Cu, Si rūgšties,Ca, linoleinių rūgščių. Kosmetikoje aliejus pradėtas naudoti gana seniai. Sezamų aliejus gali patekti giliai į odą, minkština ir valo ją, pašalina nešvarumus ir mirusias ląsteles,aliejus yra lengvas, nekemšantis porų. Veikia odą kaip natūralus antioksidantas, užkerta kelią ankstyvam odos senėjimui. Dėl antioksidantų gausos gali padėti sumažinti smulkias raukšleles ir ilgiau išlaikyti jaunatvišką odą. Šis aliejus atstato odos sveikatą, nes natūraliai drėkiną odą, ramina saulėje nudegusią ir sudirgusią odą.
Naudojant veido odos priežiūrai galima jį maišyti su eteriniais aliejais. Po nuolatinio sezamo aliejaus naudojimo oda keičiasi taip, kog jos nebeįmanoma atpažinti. Sezamo aliejus yra gera priemonė odai ir silpniems nagams bei odelei aplink nagus . Aliejus tinka visų tipų odai, o labiausiai sausai, išsekusiai ir pleiskanojančiai. Rekomenduojama naudoti kasdien visų tipų odai (taip pat ir paakiams) bei švelniai kūdikių odelei. Su sezamo aliejumi galima daryti įvairų masažą. Suteikia odai blizgesio , oda sveikai spindies .
Tinka galvos odos masažui ir plaukams. Juo galima masažuoti galvos odą, ištepti plaukus per visą jų ilgį - bus ir puiki plaukų kaukė, kuri jiems suteiks blizgesio bei pamaitins. Sezamų aliejus labai naudingas sausai, pleiskanotai galvos odai. Jis idealus dažytiems ar chemijos pažeistiems plaukams. Sezamo aliejus plaukams suteikia blizgesio ir minkštumo, saugo juos nuo išsausėjimo.
Apsaugo nuo UV spindulių .Vasarą sezamų aliejus yra vienas iš naudingesnių. Jis gerai drėkina, turi antioksidacinių bei apsauginių nuo saulės savybių, tuo pačiu skatina odos savaiminį įdegį. Naudojant deginimosi metu oda bus apsaugota nuo žalingo saulės bei aplinkos poveikio ir mažiau sudirgs.



Nerafinuotas linų sėmenų aliejus


Šis aliejus nepakeičiamų vitaminų, fosfolipidų, fitosterolų, natūralių antioksidantų, mineralinių medžiagų bei kitų biologiškai aktyvių komponentų šaltinis . Linų sėmenų aliejus tinka sausai, sudirgintai, jautriai ir pažeistai odai . Kadangi linų sėmenų aliejuje esančios veikliosios (tiksliau, Omega 3 riebiosios rūgštys) medžiagos padeda naikinti veido riebalų perteklių , kuris užkemša poras , todėl aliejus gali padėti atsikratyti spuogų , bėrimų ir kitų veido odos problemų . Ilgiau pavartojus linų sėmenų aliejų , oda įgauna savo natūralią išvaizdą, sustiprėja, tampa švelni, skaisti ir elastinga . Aliejumi galima tepti randus po nudegimų, taip pat rožės, žvynelinės ar egzemos ligų pažeistas kūno vietas, be to, linų sėmenų aliejus slopina niežulį ir paraudimą. 
Gali padėti sausiems, lūžinėjantiems plaukams, suteikti plaukams žvilgesio. Naudojant linų sėmenų produktus, plaukai sustiprėja, tampa gražūs bei žvilgantys, atgauna savo natūralų lankstumą ir švelnumą. Linų sėmenys padeda atkurti natūralią plaukų drėgmę, todėl linų sėmenų aliejų reikėtų vartoti, jei plaukai yra sausi, lūžinėjantys bei nušiurę. Taip pat linų sėmenų aliejus gali  paskatinti plaukų augimą ir stabdo galiukų išsišakojimą. Linų sėmenų aliejus naudojamas kaip plaukų drėgmę atstatanti ir natūralią plaukų struktūrą atkurianti priemonė ypatingai rekomenduojama dažymo ir cheminio sušukavimo pažeistiems plaukams . Įtrinkite galvos odą ir plaukus linų sėmenų aliejumi ir palaikykite kelias valandas. Patartina užsidėti specialią kepuraitę arba galvą apsupti rankšluosčiu – taip plaukai daug efektyviau pasisavins linų sėmenyse esančias veikliąsias medžiagas. Kaukę nuplaukite įprastu šampūnu. Tai pats efektyviausias aliejus kovojant su sausais plaukų galais: prieš plaukų plovimą patepkite plaukų galiukus aliejumi ir palaikykite 30 min., Galiausiai ištrinkite galvą jums įprastu šampūnu.
Linų sėmenų aliejus tinka ir pažeistiems nagams ir natūraliam nagų grožiui puoselėti. Linų sėmenų aliejuje esanti Omega 3 riebalų rūgštis pamaitina nagus, suteikia jiems reikalingų maitinančiųjų medžiagų bei drėgmės, neleidžia nagui suskeldėti, puoselėja ir maitina aplink nagus esančias odeles.


Nerafinuotas makadamijos riešutų aliejus


Natūralus nerafinuotas šalto spaudimo aliejus puikiai susigeria į odą, jame yra daugybė riebalų rūgščių, kurios būtinos mūsų organizmui, taio pat vitaminų B3, B1, bei vitaminas E. Šio aliejaus molekulių struktūra yra pakankamai smulki, tad jis įsigeria į odą neužkimšdamas porų, jis ir drėkina, ir leidžia odai kvėpuoti. Aliejus gerai ir maitina odą. Taip pat tinkamas brandžiai odai, nes lėtina odos senėjimo procesus, didina odos elastingumą, padeda mažinti raukšles. Tinkamas ir jautriai odai, - gali padėti nuraminti odą, pamažinti  jos sudirginimą, gali  panaikinti paraudimus, šerpetojimus. Jis tinka sausos odos ir plaukų priežiūrai. 
Rekomenduojamas brandžios odos priežiūrai, kadangi savo sudėtyje turi daug Palmitoileic rūgšties (daugiau nei 20 %). Aliejus yra labai minkštas ir malonus naudoti, kadangi tik įsigėręs į odą, ją padaro minkštą ir lygią. 




Natūralus kanapių sėklų aliejus


Šis nuostabus aliejus pagamintas iš kanapių sėklų. Aliejuje gausu Omega – 6 ir Omega – 3 rūgščių, gausu daug vitaminų A, B1, B2 B3, B6, C, D ir E, proteinų. 
Aliejus gerai įsigeria į odą, ją minkštindamas, drėkindamas. Visiškai nekemša odos porų . Kanapių sėklų aliejus maksimaliai drėkina odą ir plaukus – tai vienas stipriausių gamtoje esančių natūralių drėkiklių, veiksmingai kovoja su odos dehidratacija . Aliejus tinkamas sausos, gyvybingumą praradusios odos, taip pat odos ligų pažeistos, paveiktos odos priežiūrai. Taip pat rekomenduojamas sausų pėdų ir kojų kulnų priežiūrai. 
Galima aliejumi pasitepti lūpas, siekiant jas suminkštinti ar palengvinti lūpų pūslelinės gyjimą. 
Aliejus tinkamas plaukų priežiūrai, maitina plauko svogūnėlį, skatina plaukų augimą, pagerina plaukų struktūrą ir suteikia jiems papildomą blizgesį, suguldo plauko žvinelius taip šiek tiek juos patiesindamas , priduoda lankstumą, apimtį ir palengvina šukuosenos formavimą. 
Šis puikus aliejukas turi labai švelnų kanapių sėklų kvapą, yra žalsvos spalvos.




Nerafinuotas avokadų aliejus

Nerafinuotas avokadų aliejus yra švelnus ir turtingas vitaminais, gana tirštas, tamsiai žalios spalvos.
Avokadų aliejus suteikia odai spindesio ir blizgesio, todėl gali būti naudojamas sausai, pavargusiai, praradusiai blizgesį odai atgaivinti. Ypač tinka brandžios odos priežiūrai, kadangi savo sudėtyje turi daug Palmitoileic rūgšties (apie 10 %). Aliejus gerai įsigeria į odą, tinka paakių, kaklo odai prižiūrėti, taip pat sausiems, slenkantiems bei praradusiems blizgesį plaukams.Dėl gilaus įsiskverbimo į odą, avokadų aliejus stimuliuoja kolageno ir elastino gamybą, kurie tiesiogiai atsako už odos elastingumą
Avokadų aliejus – tai puikus masažo aliejus, kuris ypač turtingas vitamino D. Taip pat puiki profilaktinė priemonė nuo strijų besilaukiančioms mamytėms nėštumo metu. Aliejus  naudojamas drėkinimui, maitimui ir odos regeneracijai , padeda pašalinti odos sudirginimus , bėrimus , spuogus, raukšles, sausumą ir pleiskanojimą.  Avokadų aliejus gali būti naudojamas grynas, tinkamas veido masažas, kaukėms , įviniojimamas arba praturtinti kosmetiką. Reguliariai naudojant avokadų aliejumi įvairus odos uždegimai nepalieka pėdsakų ant odos , pastebimai gali išlyginti smulkias raukšleles ant veido, oda tampa elastinga vėl jauna ir sveika.
Padeda apsaugoti odą nuo UV saulės spindulių.
 


Natūralus argano aliejus


Argano aliejus yra vienas iš brangiausių ir rėčiausių augalinių aliejų pasaulyje. Šis nuostabus aliejukas garsus tuo, kad turi itin daug vitamino E, nesočiųjų riebiųjų rūgščių, pasižymi labai stipriomis odą teigiamai veikiančiomis savybėmis.Tai ypatingai drėkinantis ir maitinantis aliejus , kuris gali pašalinti odos šerpetojimą , niežėjimą , sausumą ir nemalonų tempimo pojūtį. Oda tampa elestinga , stangri. Todėl ypač rekomenduojamas sausos,  brandžios , paakių priežiūrai ,taip pat probleminei (spuoguotai) odai prižiūrėti,gali sumažinti randus, kurie atsiranda nuo spuogų, vėjaraupių ir net nudegimų. Naudojamas  vietoje veido  kremo ar kūno  losjono, taip pat tinkamas masažams.Padeda sumažinti strijų atsiradimą . Naudojamas taip pat plaukų strūkturos stiprinimui .
Argano aliejus turi odą stangrinančių ir odos elastingumą gerinančių riebiųjų rūgščių, todėl labai tinka vystanciai krūtinės odai prižiūrėti .
Argano aliejumi galima tiesiog  praturtinti Jūsų mėgstamus kremus, losjonus, šampūną, įlašinus kelis lašelius šio nuostabaus aliejuko.



Nerafinuotas abrikosų kauliukų aliejus
  

Aliejus turi daug vitaminų A, F, B grupės ir mineralinių medžiagų, gausu oleino ir linolio riebiųjų rūgščių. Turi daug vitamino E ,todel gerai regeneruoja audinius, skatina kolageno ir elastano gamybos procesus.Tinka naudoti raukšlių profilaktikai, ypač aplink akis.Jis giliai įsiskverbia į odą , nepalieka riebumo pojūčio. Tinka makiažo nuvalymui, taip pat ir akių. 
Puikiai įsigeria į odą, ją pamaitindamas ir drėkindamas , jaunina , išlygina smulkias raukšleles . Todėl ypatingai tinka kaip bazinis aliejus masažams, ypatingai veido . 
Rekomenduojamas sausos, brandžios odos priežiūrai, ypač sudirgusiai, pavargusiai, pažeistai, suglebusiai, pernelyg anksti pradėjusiai vysti, dehidratuotai. Vaikų probleminės sausos odos priežiūrai. Tinka mišrios odos priežiūrai. Atkuria celiulito pažeistos odos elastingumą, odos gyvybingumą. Labai tinkamas plaukų priežiūrai , lengvai išplaunamas iš plaukų , o plaukai lieka pamaitinti ir švelnus.Puikus kosmetinių priemonių ingredientas, tinka kremams, losjonams, muilams gaminti.

Nerafinuotas simondsijų (jojobos) aliejus

Nerafinuotas jojobos aliejus formuoja apsauginį odos sluoksnį, švelnina ir ramina odą, suteikia jai jaunatvišką išvaizdą . Jojobos aliejus stimuliuoja vitamino D sintezę, drėkina odą, suteikia jai jaunatvišką išvaizdą. Simondsijų aliejaus molekulinė struktūra yra labai artima žmonių odos riebalinei sudėčiai, todėl aliejus labai lengvai susigeria į odą, drėkindamas ir maitindamas ją ir nekemša porų . Jojoba aliejus tinka visų tipų – normaliai, sausai, jautriai ir riebiai odai. Atstato odos riebalų pusiausvyrą. Aliejus idealiai tinka veido ir kūno masažams, kadangi jame yra daug vitamino E, kuris atgaivina pavargusią odą, reguliuoja išorinį apsauginį sluoksnį bei stimuliuoja naujų odos ląstelių augimą. Gali išlyginti smulkias, dėl drėgmės stokos atsiradusias, raukšleles. Naudodami jojoba aliejų apsaugosite savo odą nuo priešlaikinio senėjimo. Jojoba aliejus yra natūralus antioksidantas, saugo nuo laisvųjų radikalų. Drėkina ir ramina nuo saulės įdegusią odą. Galima naudoti visam kūnui  po vonios ar dušo , labai greitai įsigeria, subalansuoja odos drėgmę
Puikus makiažo valiklis, tinka ir makiažo nuvalymui nuo vokų, taip pat rekomenduojama tepti blakstienas, nes gali stiprinti, skatinti blakstienų atsinaujinimą ir augimą.
Atgaivina dažytus, nualintus plaukus .Naudojant aliejų plaukai bus sveiki, natūraliai žvilgantys ir lengvai iššukujuomi.


 Natūralus kviečių grūdų gemalų aliejus

 

Šis nuostabus aliejus pagamintas iš kviečių grūdų gemalų, šiame aliejuje lyginant su kitais natūraliais augaliniais aliejais yra daugiausia vitamino E, todėl šis aliejukas veikia kaip natūralus antioksidantas. Kviečių grūdų gemalų aliejuke taip pat yra daug sočiųjų riebiųjų rūgščių, proteinų, mineralų.
Aliejus tinkamas tiek riebios, tiek sausos odos priežiūrai, tačiau ypatingai tinkamas itin sausos, brandžios, pažeistos nuo odos ligų odos priežiūrai, ramina, drėkina ir minkština odą, gali padėti odos žaizdelėms.
Aliejus rekomenduojamas plaukų priežiūrai, nes padeda sustiprinti ir atgaivinti sausus plaukus, skatina plaukų augimą.
Rekomenduojamas odos priežiūrai po kaitrių saulės vonių.
Šis puikus aliejukas turi labai švelnų kviečių grūdų kvapą, yra oranžinio atspalvio.



Natūralus alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus yra išgaunamas spaudžiant arba traiškant alyvuoges. Alyvuogių aliejuje gausu vitamino E, taip pat daug nesočiųjų rūgščių.
Alyvuogių aliejus maitina odą, suteikia jai drėgmės. Aliejukas gali būti naudojamas kaip plaukų kaukė, nes suteikia plaukams žvilgesio bei juos atgaivina. Alyvuogių aliejus gali pagerinti kraujo apytaką, sustiprinti prakaito ir riebalinių liaukų išsiskyrimo procesus. Rekomenduojamas kovoje su celiulitu.
Alyvuogių aliejuką galite naudoti gamindami savo kosmetiką (muilus, balzamus, losjonus, lūpų balzamus, plaukų priežiūros priemones).
 





Natūralus palmių sviestas
 

Raudonųjų palmių sviestas padeda normalizuoti odos spalvą, tekstūrą, skatina lastelių regeneraciją, saugo odą nuo senėjimo, raukšlių. Palengvina egzemos ir psoriazės kamuojamų žmonių odos būklę. Taip pat saugo nuo UV spindulių, bei skatina sveiką įdegį. Galite naudoti vieną arba maišyti su kitais aliejais. Mišiniam šis aliejus suteikia rausvai oranžinę spalvą. 
Nerafinuoto palmių sviesto sudėtyje yra antioksidantų ( vitamino E), jie pasižymi koncervuojančiomis savybėmis, todėl palmių aliejus dažnai naudojamas kaip ingredientas, ilgiau išlaikantis produkto galiojimo laiką. 



Nerafinuotas taukmedžio sviestas

Nerafinuotas taukmedžio sviestas – tai subtilaus šokolado ir riešutų aromato, gelsvo atspalvio sviestas. Sviesto sudėtyje yra vitaminų A, E, F, alantoino, kariteno bei riebalų rūgščių, sviestas ramina, drėkina ir maitina odą. Puikiai drėkina sausas, sudirgusias rankas. Apsaugo odą nuo ultravioletinių saulės spindulių ir šalčio. 





Nerafinuotas kakavos sviestas

Nerafinuotas kakavos sviestas kietas, rudos spalvos, kvepiantis kakava .Sviestas rekomenduojamas sausos , šerpetojančios odos priežiūrai . Be to, jis padeda tam tikru būdu atjauninti jau vysti ir senti pradedančia odą, kuri dėl amžiaus pradėjo prarasti savo tvirtumą ir elastingumą.
Kakavos sviestas puikiai maitina, drėkina, minkština, atgaivina ir tonizuoja odą, todėl oda atrodo glotni ir spindinti. Be to, jis padeda kovoti prieš raukšles .
Kakavos sviestas yra taip pat puiki priemonė odai aplink paakius. Puiki priemonė prieš strijų susidarymą nėštumo metu nėščioms moterims.
 





Natūralus mango sviestas

Mango sviestas yra puikus drėkiklis, gerai drėkina ir minkština odą, todėl ypač tinkamas sausos odos, ypatingai brandžios odos priežiūrai, prevencijai prieš strijų susidarymą. Sviestas atgaivina nuo saulės perkaitusią odą, ją drėkina. Po saulės vonių , geriausia ant drėgno kūno tepti .Mažina raukšleles (naudojant kasdien nuo 4 iki 6 savaičių), mažina odos bėrimus. Taip pat tinkamas žmonėms, turintiems odos problemų (egzema, dermatitas). Saugo odą nuo ultravioletinių saulės spindulių. Rekomenduojamas plaukų priežiūrai, mango sviesto kaukės atgaivina plaukus, suteikia jiems blizgesio, gyvybingumo.  
Sviestas puikiai įsigeria į odą, nepalikdamas riebios plėvelės.


Natūralus avokado sviestas

Šis nuostabus avokado sviestas pagamintas iš šviežių avokadų vaisių, gerai drėkina ir minkština odą, turtingas vitaminais A, B1, B2, D ir E. Dėl didelio vitaminų kiekio  gali padėti apsaugoti nuo naujų raukšlių atsiradimo , išlaiko drėgmę odoje taip jau esamos raukšlės bus mažiau pastebimos.  
Sviestas tinkamas sausos odos, brandžios odos priežiūrai. Avokado sviestas atgaivina nuo saulės perkaitusią odą.
Tinkamas žmonėms, turintiems odos problemų (egzema, dermatitas).
Rekomenduojamas plaukų priežiūrai, avokado sviesto kaukės atgaivina plaukus, suteikia jiems blizgesio, gyvybingumo, skatina plaukų augimą. Nedidelį kiekį sviesto užtepkite ant švarių plaukų, uždėkite celofaninį maišelį ir laikykite apie 30 min. Gerai išplaukite mėgstamu šampūnu . Plaukai taps blizgus , paklusnūs , gerai išsišukuos, nesivels. 
Avokado sviestą galima maišyti su kitais aliejukais, sviestais. Sviestas tinkamas kremų, losjonų, muilų, lūpų balzamų gamyboje. 






Šaltiniai:
http://www.ekolinija.lt/aliejai/eteriniai-aliejai/
http://www.ellmuilas.lt/
http://www.aromanatural.lt/eteriniai-aliejai.html

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą