Kosmetikos gamyba

Kosmetikos gamyba

Kvepalų gamyba

Kvepalai - tai mūsų parašas, kurį rašome ore mažytėmis aromato molekulėmis. Jais pabrėžiame savo individualumą. Kiekvienas mes savo įvaizdį kuriame savaip. Kvepalai - paskutinis įvaizdžio akordas, todėl rinktis kvepalus reikia labai apdairiai. Netinkamai parinkti kvepalai gali pakišti koją net išskirtinei gražuolei. Nepaisant to, jog šiuo metu kvepalų pasiūla didžiulė, neskubėkime jų pirkti, o susikurkime juos patys!






Kvepalų gamyba yra puikus ir užburiantis eksperimentas. Kvepalai gaminami iš eterinių aliejų, kurie skirstomi į keletą grupių. Kvepalams pasigaminti neužtenka vieno kvapo eterinio aliejaus, reikia suderinti kelis patinkančius kvapus. Baziniam kvapui, kuris ilgiausiai išlieka ant jūsų odos jums reikės imti stipresnius ir grubesnio kvapo eterinius aliejus. Viduriniosios natos kvepalai išgaruoja šiek tiek greičiau nei baziniai. Na o labiausiai gundantys ir stipriausi kvapai, kurie déjà išnyksta pirmieji yra viršutiniosios natos kvapai.


BAZINĖS KVEPALŲ NATOS

Bazinės natos išlieka ilgiausiai. Jos pradeda atsiskleisti maždaug po pirmųjų dešimrties minučių, tačiau tikrąjį šių natų aromatą galima pajusti tik po 30 minučių. Ši nata gali būti vadinama vadinama baigiamąja nata, kadangi ji palieka esminį kvepalų akcentą, kuris išlieka iki 24 valandų, priklausomai nuo kvepalų koncentracijos ir ingredientų. Šioje natoje pasireiškia itin stiprūs, intensyvūs aromatai (ambra, muskusas, santalmedis ir pan.), kurie susimaišo su širdies natomis, pastarąsias sustiprindami, ir kartu skleidžia kvepalų aromatą.




  VIDURINIOSIOS NATOS

Viduriniosios natos labiausiai atsiskleidžia tuomet, kai viršutinės natos kvapas ima sklaidytis, t.y. maždaug po 30 minučių. Šios natos atlieka itin svarbią užduotį: jos maskuoja pirminį bazinės natos kvapą, kuris vos tik papurškus kvepalų, gali sudaryti ne visai malonų įspūdį. Taip pat pagal širdies natos aromatus kvepalai yra skirstomi į aromatų šeimas. Besiskleidžiant šiai natai, kas trunka maždaug dešimt minučių, prasideda cheminė reakcija tarp kūno odos ir kvepalų. Vidurinės natos aromatai išnyksta maždaug po dviejų valandų.





                                                    VIRŠUTINĖS KVEPALŲ NATOS

Viršutinės (aukščiausios kvepalų natos formuoja pirminį įspūdį, kadangi ryškiausiai yra jaučiamos vos pasipurškus kvepalų ant odos. Taigi viršutinės natos nuo pirmos sekundės turi sudominti bei gundyti. Viršutinės natos intensyvus kvapas yra juntamas mažiau nei minutę, kadangi šią natą sudaro kvapai, kurie staiga sukuria pirmą įspūdį ir greitai išsklaido (pvz. žalumynai, citrusiniai vaisiai). tačiau viršutinių natų aromatai gali būti užuodžiami nuo 5 iki 30 minučių, o visiškai išnyksta per keletą valandų.


KVEPALŲ GAMYBA:

 

Ingredientai:

15 ml jojobos aliejaus
75 ml degtinės
2 valgomųjų šaukštų distiliuoto vandens
Kavos aparato filtro
Patinkančio buteliuko
22-23 lašelių eterinių aliejų

Eteriniai aliejai:
  • 7 lašelių bazinei natai
  • 7 lašelių viduriniajai natai
  • 7 lašelių viršutiniajai natai
  • 2-3 lašelių surišančioms natoms
 Kvepalai gaminami laikantis tam tikros tvarkos, kurios keisti negalima.

  • Pasirenkamas tamsaus stiklo buteliukas siauru kaklu.  Tiek šviesa tiek oras gadina eterinių aliejų kvapą, todėl buteliuką reikia imti tokį, kad į jį supylus kvepalus, viršuje nebūtų oro tarpo.
  • Į buteliuką pilamas jojobos aliejus.
  • Pirmiausia į aliejų lašinami baziniai eteriniai aliejai, po to vidurinąją natą sudarantieji ir pabaigoje viršutiniąją natą sudarantys aliejai.
  • Į mišinį  įpilama degtinė.
  • Kai kvapas yra panašus į tokį, kuris patinka, į kvepalus reikia įlieti 2 valgomuosius šaukštus vandens.
  • Buteliuką suplakti ir perfiltruoti per kavos filtrą. Filtratą reikia perpilti į galutinį indą, kuriame laikysite kvepalus.
  • Kvepalai brandinami nuo dviejų dienų iki šešių savaičių. Kuo ilgiau jie brandinami, tuo stipresnis tampa jų kvapas. Subrandintus kvepalus galima perpilti į gražų dekoratyvinį buteliuką.
Jeigu jūsų kvepalai gavosi pernelyg stiprūs- juos galima praskiesti distiliuotu vandeniu. Kad kvepalai išlaikytų savo kvapą kuo ilgiau, į mišinį reikia įmaišyti vieną šaukštą glicerino. 




Šaltiniai:
http://www.jusukvepalai.lt/content/7-kvepalaigaminami
http://www.aromaparadise.lt/index.php?act=pages&id=kvepalu-gamyba
http://tavosveikata.info/tag/ko-reikia-kvepalu-gamybai-namuose/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą