Kosmetikos gamyba

Kosmetikos gamyba

Kiti ingredientai

Kad pagerinti kosmetikos produktų efektyvumą, gaminant dedami ir kiti kosmetikos ingredientai ir aktyvūs priedai tokie kaip: įvairūs moliai ir purvas, emulsikliai, tirštikliai, rūgštys ir t.t. Svarbu, kad visi šie gaminamos kosmetikos ingredientai būtų natūralūs.

 

 

 

Molis turtingas mineralinėmis druskomis ir mikroelementais, pavyzdžiui, geležies, kalcio, magnio, kalio, fosforo, azoto, ir daugelis kitų. Kosmetinis molis puikiai valo odą, absorbuoja riebalų perteklių, pašalina odos pleiskanojimą, sudirgimą, paraudimą. Molis gali būti taikomas sausai ir riebiai odai. Kosmetiniai moliai yra sudaryti iš skirtingų kiekių mineralų, dėl to kiekviena molio rūšis turi skirtingą poveikį odai. Molis padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, pagerina kraujo apytaką į odą, išvalo poras ir suteikia odai sveiką spindesį. Molis gali būti naudojamas veido ir kūno kaukėse, muiluose, kaip natūralus muilo, losjonų, kremų, vonios druskų, bombų dažiklis ir dar daugiau.  





Tirštikliai ir emulsikliai dažniausiai naudojami kremams ir losjonams gaminti.
Tirštiklis – tai medžiaga, kuri dedama į vandeninius tirpalus siekiant padidinti skysčio klampumą ir kartu nepakeisti ar nepabloginti kitų jo savybių.
Emulsikliai - naudojami norint sudaryti kelių nesimaišančių medžiagų, dažniausiai vandeninių bei riebalinių tirpalus.










Šaltiniai:
http://www.ekolinija.lt/aliejai/eteriniai-aliejai/
http://www.ellmuilas.lt/
http://www.aromanatural.lt/eteriniai-aliejai.html

1 komentaras: