Kosmetikos gamyba

Kosmetikos gamyba

Grožio patarimai



v    Kad akių tušas nesuteptų vokų, dažant blakstienas prie voko laikykite plastikinį arbatinį šaukštelį – tegul tušo perteklius lieka ant jo.

v    Akių paburkimą pašalinti padės riekelė šviežios bulvės, uždėkite ją ant užmerktų akių ir palaikykite 10 minučių.

v    Pastebėjus pirmuosius celiulito ženklus, naudokite kavos tirščius vietoje šveitiklio. Tirščiai padeda pašalinti negyvus audinius, o kofeinas stimuliuoja odos ląsteles.

v    Vietoje kondicionieriaus plaukams galima naudoti paprasčiausią majonezą be priedų. Įtrinkite jo į plaukus ir palaikykite 20 minučių. Majonezo sudėtyje esantys kiaušiniai turi antioksidantų ir aminorūgščių, kurios maitina plaukus.

v    Jei jūsų nagų lakas „burbuliuojasi“ džiuvimo metu, laikykite jį šaldytuve. Tuomet lakuojant jis tolygiai padengs nago paviršių, lengvai nudžius.

v    Neįtikėtina, tačiau antihistamininiai vaistai (nuo alergijos) padeda pašalinti veido odos paraudimus po intensyvaus fizinio krūvio.

v    Kankina pūslės ant kojų, tačiau reikia „pranešioti“ naujus batus? Arba norite pasipuošti vakarėliui gražiais, bet ne itin patogiais bateliais? Patepkite visas problemines vietas vazelinu prieš apsiaunant batus – tai sumažins trintį tarp pirštų, kulnų bei avalynės, tuomet ir pūslės nesusidarys.

v    Sunku nuvalyti nagų laką su blizgesiu? Prispauskite prie nagų vatos gumulėlį, suvilgytą acetone ir apvyniokite piršto galiuką folija. Po 5 minučių lakas nusivalys be jokių problemų.

v    Nėra laiko laukti, kada nudžius nagų lakas po manikiūro? Pamirkykite pirštus šaltame vandenyje apie 3 minutes – ištraukus jūsų nagai bus sausi, tiesiogine šio žodžio prasme.
    

v    Nepamirškite specialiomis apsaugos priemonėmis nuo saulės spindulių tepti ne tik veidą, tačiau ir kaklą, rankas. Būtent šios kūno dalys greičiausiai gali išduoti moters amžių, kadangi jos pakankamai sparčiai pasiduoda senėjimo procesui, todėl natūralu, kad jomis taip pat reikia tinkamai pasirūpinti.

v    Prancūzės valgo pakankamai sūrio, riešutų, česnako bei svogūnų, kadangi šiuose produktuose yra naudingųjų vitaminų, kurie stiprina plaukus bei nagus. Nepamirškite ir Jūs į savo maisto racioną įtraukti šių produktų, kurie natūraliai padės Jums turėti sveikus plaukus ir stiprius nagus.

v    Jei norite, kad Jūsų rankos būtų tinkamai sudrėkintos, tuomet turime puikų patarimą iš Graikijos. Jums tiesiog reikia nulupti citrinos žievelę ir jos vidine dalimi patrinti rankas. Teigiama, kad tai yra greitas ir lengvas būtas sudrėkinti rankų odą.

v    Veido kaukės yra itin populiarios Indijoje. Vienos geriausių ir tinkančių riebiai veido odai kaukių sudėtis yra tokia: vienas valgomas šaukštas sandalmedžio miltelių, žiupsnelis ciberžolės ir keli šaukštais apelsinų sulčių. Šį gautą mišinį reikia išmaišyti ir tepti ant veido, kaklo. Palaukite, kol viskas įsigers į odą ir nudžius, o po to nuplaukite vėsiu vandeniu. Tokia kaukė tinka ir normalios odos savininkėms, tik tuomet vietoje apelsinų sulčių naudokite rožių vandenį.
v    Grožiui didelę įtaką daro ir Jūsų akys. Turbūt teko matyti, kaip gražiai bei ryškiai atrodo afganistaniečių moterų akys. Todėl kartais tikrai nevenkite paryškinti tiek viršutinę, tiek apatinę savo akių dalis tamsios spalvos pieštuku. Jeigu norite, kad vaizdas būtų dar efektyvesnis – naudokite ir šešėlius.

v    Rytais, specialiu purškikliu sudrėkinkite savo odą gėlių vandeniu. Šis ritualas yra populiarus tarp daugelio Prancūzijos moterų. Galite šį purškiklį visuomet turėti šalia bei vis juo pasipurkšti - taip puikiai atgaivinsite savo odą.

v    Prieš tepdamasi makiažo pagrindą, nepamirškite savo odos sudrėkinti kremu, galite šias kosmetines priemones ir sumaišyti bei tepti ant odos. Atrodys tikrai natūraliai.

v    Jei norite tvirtų nagų, juos galite turėti tiesiog naudodama nuluptą ir susmulkintą česnaką.

v    Indijos moterys garsėja savo storais, ilgais plaukais. Kokia to paslaptis? Bent kartą per savaitę naudokite kokosų, alyvuogių ar migdolų aliejus plaukams. Aliejumi gerai įtrinkite plaukų šaknis bei visus plaukus. Nepamirškite pamasažuoti galvos bent penkias minutes, tuomet palaikykite aliejų ant plaukų apie dešimt minučių ir po to nuplaukite jį šampūnu.

v    Jeigu norite, kad Jūsų oda švytėtų, tuomet rūpinkitės savo mitybą bei  nepamirškite kartais  išgerti taurę vyno. Vynas – puikus antioksidantas.

v    Svajojate apie ilgus plaukus? Jums padės kokosų pienas - juo įtrinkite plaukų šaknis ir po valandos nuplaukite.

v    Sakoma, kad norinčios išsaugoti odos jaunystę, turėtų įprasti rytais odą prausti lediniu vandeniu – tai puiki prevencinė priemonė prieš raukšles! Tačiau ledo kubelių terapija gali padėti ir turinčioms problematišką, spuoguotą odą.
Kokie ledo kubelių terapijos privalumai:
* Sumažina skausmą
* Sumažina bėrimo apimtį
* Sumažina paraudimą spuogelio vietoje
* Neleidžia spuogeliui toliau augti
Anot gydytojos dermatologės Natalijos Jasaitienės, negalima vienareikšmiškai tvirtinti, kad ledo terapija padeda problematiškai odai, tačiau tai gali būti vienas iš gydymo variantų turint paprastų spuogų.
„Prieš masažuojant veidą ledo kubeliais, pirmiausiai reikia švariai nuvalyti veidą riebiai odai skirtomis valomosiomis priemonėmis, - sako gydytoja. - Tačiau ledo nevalia glausti tiesiai prie veido. Kubelį reikėtų įvynioti į medžiagą, kad odą veiktų tik sausas šaltis, o ne drėgmė. Nereikia masažuoti viso veido, pakaks atšaldyti problemines, uždegimo paveiktas vietas. Ledo kubelį reikėtų laikyti ne ilgiau nei minutę, tuomet palaukti penkias minutes ir prireikus pridėti kubelį dar vienai minutei. Kadangi ledo kubelis nededamas tiesiai prie odos, pasigaminti jį galite iš paprasto vandens.“
Masažuoti veidą leido kubeliais galite du kartus per dieną: ryte ir vakare, kuomet valote veidą. Po procedūros spuogelius reikėtų patepti antiseptinėmis priemonėmis.
Jeigu ledo kubelių masažą darote sveikai veido odai, galite pasigaminti odą tonizuojančių kubelių iš ramunėlių ar žalios arbatos nuoviro. Tokiu atveju ledas gali būti dedamas tiesiai prie veido, tačiau dermatologė Natalija Jasaitienė siūlo nepersistengti: „Per dideli temperatūrų svyravimai sukelia odai stresą, todėl ledo terapijos reikėtų vengti turinčioms jautrią odą. Tačiau rytiniam sveikos odos tonizavimui tiks tiek ledo kubeliai, tiek užšaldyti cukinijos ar agurko griežinėliai“ - sako dermatologė.
Ledukus gaminkite kaip arbatą – šaukštą vaistažolių užplikykite stikline verdančio vandens ir palikite pusvalandžiui prisitraukti. Nuovirą supilstykite į ledo kubelių formeles ir užšaldykite. Kiekvieną rytą (šiek tiek pašildžius leduką rankose) sukamaisiais judesiais masažuokite veido odą (kaktą, smilkinius, paakius, skruostus, nosį, smakrą, kaklą), o vakare nusivaliusios makiažą darykite tą patį. Leduku sudrėkinto veido nenusausinkite, leiskite jam natūraliai nudžiūti. Gali būti, kad kiekvieną rytą, tik ką pabudus iš miego, bus sunku prisiversti veidą masažuoti leduku, bet vos tik pastebėsite pirmuosius rezultatus, imsite mėgautis šia procedūra.
Vaistažolių dėka ledo terapija turi gydomąją poveikį: pagerina kraujo apytaką, tonizuoja odą, sutraukia poras, atgaivina, sumažina patinimus. Deja, ledo terapija netinka odai su išsiplėtusiais kapiliarais.

v    Dažnas norėtų baltesnių dantų, tačiau balinimo procedūros pas dantų specialistą kainuoją nemažus pinigus. Štai pateikiame jums keletą pasiūlymų, kaip namų sąlygomis ir visai paprastai padaryti savo šypseną gražesnę.
Stebuklingoji soda
Sodą reikia sumaišyti su dantų pasta ir valyti juos įprastai. Dantys turėtų po kelių naudojimų pabalti. Tačiau šią priemonę galima naudoti ne dažniau nei kartą per savaitę.
Citrinų sulčių galia
Citrinų sultimis reikia ištepti visus dantukus, palaukti penkias minutes, o kada išskalauti. Citrinų sultyse esantys komponentai padės jūsų dantims tapti baltesniems.
Skanieji obuoliai
 Obuoliai - nuo seno žinomas vaisius, kurį dažnai mūsų seneliai naudodavo vietoj dantų pastos ir šepetėlio. Obuolį rekomenduojama suvalgyti prieš miegą, tai prilygsta bantų valymui ir yra naudojama balinimui.

Egzotiškasis kokosų aliejus
Manoma, kad kokosų aliejus yra nuostabus produktas prižiūrėti ir tausoti dantis. Jis padeda organizmui įsisavinti  kalcį ir magnį, o tai labai naudinga dantims. Taip pat šis aliejus pasižymi balinančiomis savybėmis, kurios padės turėti gražesnę šypseną.
Stebuklingosios braškytės
Braškės - skanus ir veiksmingas būdas balinti dantis. Tereikia iš šių uogų padaryti tyrę, ja ištrinti dantis. Kadangi braškėse yra rūgšties, turite greitai išskalauti. Šios priemonės taip pat negalima naudoti labai dažnai.

v    Net nereikia aiškinti, kas yra celiulitas. Priemonių irgi yra sočiai, tačiau ne visos veikia.

Ne viena esame mėginusios tuos ar panašius būdus, tačiau arba neturėjome kantrybės, arba nurašėme priemonę kaip neveiksmingą, todėl ir toliau dejuojame dėl duobučių odoje.
Pateikiame pačias populiariausias, paprasčiausias ir efektyviausias priemones naikinti celiulitą namuose.
Šiurkšti kempinė
Nereikalauja didelių išlaidų ir paprasta priemonė, kurią galite įsigyti artimiausiame prekybos centre.
Po dušo ar vonios reikia trinti šiurkščia kempine problemines zonas - pradėkite nuo kojų pirštų ir baikite pilvu. Trinkite stipriai, kad oda paraudonuotų ir imtų degti - tik tada kraujotaka suaktyvės, oda darysis lygesnė.
Eteriniai aliejai
Daugeliui moterų tai bene priimtiniausia priemonė. Aliejų mišiniais tepkite tas vietas, kurios paveiktos celiulito (klubus, šlaunis, sėdmenis, pilvą), ir gerai pamasažuokite. Eterinių aliejų mišinius laikykite vėsioje vietoje ir tamsaus stiklo inde.
Keli aromaterapijos seansų receptai:
* Celiulitą naikina mišiniai iš šildančių aliejų - cinamono, rozmarino. Į 1 šaukštą aliejaus (tinka ir alyvuogių) įlašinkite po 2 lašus eterinių aliejų.
* 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 2 lašeliai karčiųjų apelsinų aliejaus, 2 lašeliai levandos, 2 lašeliai mandarinų eterinio aliejaus.
* 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 4 lašeliai rožių aliejaus, 2 lašeliai nerolių, 2 lašeliai žaliųjų citrinų, 1 lašelis karčiųjų apelsinų aliejaus.
* 1 šaukštas kviečių gemalų aliejaus, 2 lašeliai geranijos, 2 lašeliai nerolių, 2 lašeliai morkų sėklų eterinio aliejaus.
* 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 2 lašeliai mandarinų, 2 lašeliai apelsinų, 2 lašeliai citrinų eterinio aliejaus.
Lieknėjimo šortukai
Reikia į celiulito pažeistas vietas įtrinti anticeliulitinio kremo, apsimauti senas medvilnines kelnaites. Paskui apvyniokite kūną maistine plėvele, ant jos maukitės šortus lieknėjimui, o ant jų - sportines kelnes. Ir tada jau po namus - su dulkių siurblių, šluoste dulkėms ir pan. Tvarkykite namus greitai ir energingai. Kartą per savaitę tokios namų ruošos „su plėvele, ir po mėnesio pamatysite rezultatą!
Kavos šveitiklis
Po dušo ar vonios problemines kūno vietas įtrinkite naminiu šveitikliu. O jis paprastas - į bet kokį kremą kūnui įmaišykite maltos kavos. Prieš naudojimą tegu pastovi bent porą valandų, kad kremas sugertų naudingas kavos savybes bei aromatą.
Tada tepkite masažuodamos, palikite kuriam laikui (tarkim, kol džiovinate plaukus) ir nuplaukite vandeniu (be muilo, netrinkite).
Geras kavos šveitiklis iš kavos tirščių ir alyvuogių aliejaus. Sukamaisiais judesiais masažuokite celiulitines vietas iki raudonumo, kokias 5 minutes dar palaikykite ir nuplaukite šveitiklį šiltu vandeniu.
Medaus masažas
Kursas - 14 procedūrų kas antrą dieną, darykite bent 2 kartus per metus.
Vienai procedūrai reikės: 2 šaukštų skysto nesucukrėjusio medaus ir 10 lašelių apelsinų eterinio aliejaus. Sumaišykite, paimkite į delnus, tapšnokite tą masę ant probleminių vietų - klubų sėdmenų. Veiksmas - spauskite ir atplėškite rankas. Taip meduokite kūną apie 10 minučių (tik neplekšnokite skaudžiai!). Paskui pamatysite, kaip masė ant kūno ims balti - tai ženklas, kad valosi poros, iš organizmo išeina toksinai. Po procedūros nusiprauskite šiltu vandeniu be muilo.
Jūros druska
Joje yra naudingų medžiagų. Jei trinsite odą, bus jums druska kaip geras šveitiklis. Po dušo ar vonios paimkite druskos gabalėlius ir gerokai patrinkite odą, paskui nuplaukite šiltu vandeniu ir įtrinkite anticeliulitinio kremo.
Acto įvyniojimai
Vandenį ir obuolių actą skieskite santykiu 1:1. Galite dar įlašinti eterinio aliejaus - citrinos arba rozmarino.
Tuo skysčiu tepkite celiulitines vietas, apvyniokite maistine plėvele, apsimaukite šiltas kelnes. Lįskite po antklode ir kaitinkitės 1-1,5 val. (tik gal ne per tokius karščius). Paskui nusiprauskite šiltu vandeniu it patepkite kūną kremu.
Šuoliukai
Efektyvi priemonė nuo celiulito - kasdien po 100 šuoliukų! Nešokinėkite aukštai, tačiau ore atpalaiduokite kojų ir pilvo raumenis. Sportinė liemenėlė - būtina.
Kaukė saunoje
Va, čia jau reikės išėjimo iš namų. Kursas - 1 kartą per savaitę visą mėnesį. Lįskite į sauną, celiulito pažeistas vietas išsitepusios tokia kauke: 5 šaukštai šviežių vynuogių sulčių, 1 šaukštelis medaus, 2 šaukšteliai bet kokio kremo. Po kurio laiko kaukę nuplaukite drungnu vandeniu. Per vieną apsilankymą saunoje kaukę dėkite 2-3 kartus.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą